Avaya SAL Gateway (Secure Access Link) Server 3.0, Avaya tarafından ürünlerine uzaktan destek vermek için kullanılan bir uzak bağlantı çözümü.

Güvenli bir yöntem olmasının yanısıra, sürekli uzak bağlantıyı açık tutmak için sunucuyu DMZ ortamına konumlandırmanıza gerek yok. Güvenlik duvarında (firewall) sadece dışarıya, Avaya sunucularına doğru bağlantılara izin veriyor olmanız yeterli. Açmanız gereken tek port 443 (HTTPS).

Avaya SAL Gateway Topoloji
Avaya SAL Gateway Topoloji

Lisans Maliyeti

Avaya Secure Access Link Server özel bir lisans gerektirmiyor. Avaya ile bakım anlaşması olan her müşteriye ücretsiz sunuluyor.

Kurulum Seçenekleri

Avaya SAL Gateway Server 3.0 sürümüyle beraber hazır OVA şeklinde VMware ortamına kurulabiliyor. İsterseniz yine RHEL 7 üzerine “Software-only” olarak kurabilirsiniz.

SAL Server ve Policy Server uygulamalarını isterseniz tek bir sunucuda isterseniz güvenlik gerekçeleriyle iki ayrı sunucuda konumlandırabilirsiniz.

Avaya SAL Gateway Sistem Gereksinimleri

*ÖnerilenRAMCPUDisk Alanı
Avaya SAL Gateway2 *4 GB1 *2 Çekirdek10 *40 GB
Avaya Policy Server2 *4 GB1 *2 Çekirdek10 *40 GB

Neden Önemli?

Avaya destek anlaşmanızın tüm imkanlarını kullanabilmek için SAL Server kurulumu yapmanız gerekir.

  • Bir problem durumunda Avaya’nın sağladığı sistemlerinize uzaktan bağlantı sürelerini garanti etmesi için SAL kurulu olmalıdır.
  • Communication Manager üzerinde “data corruption” oluşması durumunda sistem mühendisinin uzak bağlantı yöntemi olarak tek seçeneği SAL’dır.
  • SAL Server 3.0 kurduktan sonra eğer “Alarming” seçeneğini de aktif ederseniz, Avaya ürünlerinden gelebilecek herhangi bir major alarm durumunda Avaya tarafından otomatik servis talebi açılır ve mühendis ataması yapılır. Daha siz yada iş ortağı problemin farkına varmadan Avaya Mühendisi iş ortağıyla iletişime geçer.
  • SAL Gateway 3.0 aktifleştirdiğinizde Avaya Support Portal üzerinden sistemlerinize “healthcheck” yapılmasını talep edebilirsiniz. Avaya sunucularından otomatik olarak sisteminize bağlanılıp sistem çalışma durumunu kontrol eden bir dizi komut çalıştırılır. Bulgular sizle rapor halinde paylaşılır.

Avaya SAL Gateway Güvenli mi?

  • Tüm uzak bağlantı talepleri ve SSH oturumunda kullanılan komutlar kaydedilir.
  • Uzak bağlantı sağlanırken özel Avaya kullanıcısıyla sisteme bağlantı sağlanır. Hiçbir kullanıcı bilgisi paylaşmak zorunda değilsiniz.
  • Tüm haberleşme TLS üzerinden sağlanır, uçtan uca şifrelenir.
  • Mühendis bağlandığı sunucuyu kullanarak başka bir sunucuya SSH bağlantısı kuramaz.
  • Sizin yetki verdiğiniz sistemler dışında bir sunucuya bağlantı kurulamaz.
  • Avaya Policy Server kullanıldığı durumlarda, uzak bağlantı talebi geldiğinde size e-mail üzerinden onay gelir. Policy Server ekranı üzerinden uzak bağlantıyı onaylamadan bağlantı sağlanmaz.

Sonuç

Diğer uzak bağlantı yöntemleriyle karşılaştırıldığında SAL tüm yöntemlerden daha güvenlidir.

Sadece uzak bağlantı yöntemi değil, aynı zamanda sistem alarmlarının izlenmesi ve proaktif aksiyon alınması (Avaya EXPERTS system) açısından veri merkezinizin sürekliliği açısından bir katma değerdir.

Aşağıdaki bağlantıdan ürün videosuna ulaşabilirsiniz;

https://www.avaya.com/en/videos/secure-access-link-video/0_nqkfpsdi/